*VALSUL VIETII* - un site despre viata !

20120113

VIATA E UN VALS

VIATA -este atat de simpla sau atat de complicata , si cu cat incerci mai mult sa-i deslusesti secretele , cu atat mai mult se complica totul si pare de neinteles . Sa incercam sa-i dam un inteles vietii . Sa o comparam cu un vals . Dar atunci vom spune :

VIATA E UN VALS , TREBUIE SA STII SA-L DANSEZI !


Da , putem compara viata cu un vals . Unii , ambitiosi si silitori , vor invata din prima . Altii , parca au doua picioare stangi , si se vor chinui toata viata sa invete ritmul , dar vor reusi foarte greu sau deloc.

Sa ne imaginam pe ringul de dans al vietii .

Invatam mai intai sa dansam valsul vietii alaturi de parinti. Ei sunt primii care trebuie sa observe si sa inteleaga capacitatea noastra de a invata .Si vor alege pentru noi ritmuri mai lente la inceput si apoi din ce in ce mai repezi . Ne vor explica cu intelepciune regulile valsului vietii si pasii de dans , din aproape in aproape , fara sa uite macar pe cele mai importante : respectul fata de sine , respectul fata de ceilalti si implicit respectul fata de parinti . Deci nu putem dansa daca nu stim sa dansam si nu putem dansa dand din coate si impingandu-i pe ceilalti de pe ringul de dans . E bine daca parintii sunt intelegatori cu noi cand gresim , ne sprijina neconditionat dar ne si ambitioneaza .Nu ne vor brusca , caci fiecare invata in ritmul lui . Nu trebuie nici sa ne cocoloseasca prea mult , Putem deveni prea dependenti de ei si vom cadea la prima pirueta a vietii . Este esentiala aceasta perioada a vietii .

Dar unii parinti nu sunt la datorie sa-si invete copiii ritmul de dans al vietii . Poate sunt prea preocupati pentru obtinerea painii cea de toate zilele ori sunt prea preocupati sa faca bani multi , caci stiu ca-si vor da copiii la lectii de dans platite . Atunci devin importanti prietenii . Alaturi de ei putem invata ritmuri bune sau ritmuri ne-bune . E o problema de cum stim sa ne alegem prietenii si pana unde ne lasam influentati de ei . Daca ne sunt alaturi , ne sprijina ,si ne considera egalul lor , e foarte bine . Dar nu e bine daca ne ironizeaza , ne considera inferiori , asta nu mai e prietenie . Alaturi de ei nu putem invata nimic bun , caci ei nu sunt dispusi sa ne accepte . Dar mai este un caz si mai grav , cand asa zisii prieteni se folosesc de noi intr-un fel sau altul , si in rest nu-i prea interesam . Sa nu ne lasam folositi , caci mai bine fara prieteni o perioada , decat cu astfel de "prieteni" . La un moment dat in viata vom gasi prietenul potrivit . Mai bine un singur prieten bun decat o suta nebuni . Cel mai bine este sa invatam impreuna regulile valsului vietii , sa ne sprijinim reciproc , sa ne corectam reciproc . Un adevarat prieten nu doar lauda , ci spune si defectele , cu grija de a nu jigni , dar o face , pentru ca este prieten cu adevarat .

Si , deodata ,altcineva ajunge pe primul loc in inima noastra , caci ne indragostim .Persoana iubita este foarte importanta in viata noastra . Dragostea ne da aripi , ne ambitioneaza pentru a fi importanti in ochii persoanei iubite . Si ne responsabilizeaza .Vom cauta persoana cu care ne potrivim cel mai bine la dans . Ar fi bine daca pana acum am invatat destul de bine valsul vietii , si putem fi o pereche potrivita la dans . Si este important si daca persoana iubita stie sa danseze valsul vietii . In ambele cazuri , daca nu stim , nu putem forma o pereche , caci ne vom calca pe picioare reciproc . S-ar putea sa fim noi cei care , din dragoste , vom da lectii de dans . Sau persoana iubita ne va da lectii de dans . Sunt cazuri fericite , cand dragostea este foarte puternica si gaseste solutii de compatibilitate intre noi . Altfel , cand vom forma perechea vietii , va fi cu calcaturi pe piciare , si la un moment dat cel calcat nu va mai suporta . Sau va fi cu lovituri de coate , si ceilalti ne vor ocoli sau ne vor da afara de pe ringul de dans . De ce sa nu formam o pereche gratioasa care sa fie urmarita cu placere pe ringul de dans al vietii .

Deci, sa ne inchipuim ca viata este un vals si sa invatam regulile acestui dans minunat ca sa-l putem dansa cat se poate de bine . Niciodata nu e prea tarziu sa invatam , caci , bine spune inteleptul proverb , mai bine mai tarziu decat niciodata .

Putem sa dansam valsul vietii pe ritmuri clasice sau pe ritmuri moderne , important este sa-l dansam bine .


VALSURI CELEBRE - 60 min


VALSURI CELEBRE - Colectie 100 de min

Multumesc , trilulilu.ro !
















Multumesc , You tube


Cititi si :

2 comentarii:

  1. ELENA11:19

    Minunat articol . Si mie imi place mult valsul si mi-a placut comparatia . Voi reveni pe blogul tau .

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur din suflet cand place cuiva . Te astept cu placere sa revii .

    RăspundețiȘtergere