*VALSUL VIETII* - un site despre viata !

A DOUA TINERETE
Va e frica de batranete ?

,, AR TREBUI SA NE NASTEM BATRANI SI SA TOT INTINERIM ,,  spunea Eugen Ionesco .

Sa nu uitam ca la batranete omul este cel mai intelept . Are o experienta  si un bagaj de cunostinte dobandite de-a lungul vietii  . Nu degeaba se spune : ,, DA-MI , DOAMNE , MINTEA CEA DE PE URMA  ! ,,.

Ar trebui sa fie cea mai fericita perioada a vietii .Sa te bucuri de roadele stradaniei tale . Dupa o viata de munca , a sosit timpul sa te relaxezi si sa te bucuri de copii , pe care i-ai ajutat sa se realizeze  , si de nepoti ; pentru bunici ,  sa fie . langa nepoti este o fericire , uita o parte din anii lor alaturi de micuti , si este un prilej sa ajute la educatia celor mici cu puterea intelepciunii pe care au acumulat-o .

Acum se vede cata grija ai avut de sanatatea ta . Daca ai neglijat-o , acum suferi . Sanatatea trupului si a mintii devin cel mai de pret bun al tau ; mare atentie la dieta zilnica , sa cuprinda legume si fructe , si mai putina carne , mai slaba , mai mult pui si peste ,putine grasimi , dar nu deloc ,  multa apa pentru pastrarea starii de sanatate a pielii ,care va poate arata mult mai batrani daca nu este hidratata corespunzator .

Daca nu sunteti prieten prea bun cu exercitiile fizice  , faceti cel putin cateva miscari de gimnastica elementara in pauzele de lucru , pentru pastrarea mobilitatii , si faceti multa plimbare in aer liber  , mai ales seara ,  caci va ajuta sa aveti un somn odihnitor .Folositi numai apa rece pentru spalarea de inviorare , care face tenul frumos si fortifica organismul , facandu-l mai rezistent la boli .Apa foarte fierbinte ar trebui evitata cand  faceti baie , deoarece poate cauza functionarii inimii , ducand la accidente in cada .Faceti tot posibilul sa va petreceti o mica vacanta pe an intr-o statiune de relaxare , dar si de tratament daca este necesar . Merita sa economisiti tot anul pentru aceasta . Veti reveni energizati , cu o noua putere de viata .


Sanatatea mintii  trebuie pastrata prin exercitiu mintal . Faceti mult rebus , daca va place , regasiti placerea de a citi cate putin in fiecare zi , in fiecare seara faceti o trecere in revista a intamplarilor zilei ,si de ce nu , faceti partasa si constiinta la aceasta trecere in revista in ceea ce priveste faptele voastre . Si incercati terapia prin muzica , si chiar prin dans , caci sufletul ramane tanar pana la sfarsit si vibreaza la mesajul de viata al muzicii si dansului . Este suficient sa lasam sufletul sa zboare pe aripile muzicii !

Si ,  nu uitati ca , unii oameni si-au aratat talentul si vocatia de-abia la batranete , cand , eliberati de incorsetarea obligatiilor vietii  , s-au lasat pe aripile fanteziei sau , s-au dedicat studiului foarte serios , creand  opere memorabile sau facand descoperiri epocale. ! Chiar si Creatorul este , in acceptiunea umana , un batran intelept , dornic sa creeze ceva nou .Impliniti-va visele ! Este o vreme minunata pentru a lasa ceva in urma ta !

Si , pentru unii ,  este vremea regasirii spirituale . Impacati-va cel putin acum cu Divinitatea , pe care in valtorile vietii ati pierdut-o , oricare ar fi aceea .Va veti regasi linistea sufleteasca .

LA MULTI ANI !

Asculta mai multe audio Muzica
SPIRITUALITATEA SI SANATATEA MENTALA :
http://www.info-sanatate.ro/index.php?l=ro&mode=articol&t=39&i=65
16 OBICEIURI SANATOASE:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/
ALIMENTATIA NATURALA SI LONGEVITATEA :
http://www.slabire-sanatate.ro/articole/longevitatea.php
CURSURI ONLINE DE TERAPIE NATURISTA :
http://www.terapii-naturiste.com/gratis/cursuri.htmCititi si :

2 comentarii:

  1. Buna Ioana, ti-am descoperit blogul cautand pe net ce scriu alti blogeri despre un subiect ce ma preocupa si pe mine si pe care vreau sa-l dezvolt cum m-oi pricepe mai bine. Transpare din tot ce scrii dragostea de oameni, mai ales de copii, dragostea de frumos, de echilibru. E reconfortant! O sa te mai vizitez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc , ma bucura mult sa stiu ca am atins o coarda sensibila a cuiva si ca a pretuit ceva din ceea ce am oferit . Chiar te astept sa revii , accept si critici sau sfaturi, daca sunt pertinente .

    RăspundețiȘtergere