*VALSUL VIETII* - un site despre viata !

20100830

CUI II E FRICA DE 2012 !?

Ne intrebam de catva timp cat este adevar si cat este fabulatie in declararea de catre unii a anului 2012 drept sfarsitul omenirii .De aceea sa dam cuvantul unui specialist in astrologie care sa aplecat  sa desluseasca din tainele acestei enigme  , care ne asigura ca nu avem de ce sa ne speriem .
Sper ca asa este si sper sa nu  aflam ca nu este asa , in ... 2012 .




Finalul calendarului Maya este indicat de data de 21 decembrie 2012, fapt care a determinat apariţia multor speculaţii privind un posibil sfârşit al lumii, provocat de cutremure, erupţii vulcanice sau glaciaţiune. 21.12.2012 reprezintă momentul sosltiţiului de iarnă, adică intrarea Soarelui în primul grad al Capricornului, eveniment care se produce în fiecare an.

Analizând poziţia planetelor pentru acel moment am descoperit o configuraţie interesantă, de factură pozitivă. O singura planeta retrograda Jupiter in Gemeni, in conjunctie cu Lilith si in opozitie cu Mercur si Venus din Sagetator. Soarele, Marte si Pluto în Capricorn. Saturn si Nodul Nord in Scorpion. Neptun si Kiron in Pesti. Uranus si Luna in Berbec.

Aceasta indică probleme de comunicare superficială şi ineficientă, manifestări estetice, cosmetizante în sfera sentimentală, luarea unor decizii radicale şi dure în domeniul administratiei de stat si al politicului. Va fi o perioadă cu o vreme caldă ce va aminti de căldura din 21 decembrie 1989. Prezenţele lui Kiron si Neptun în Peşti vor genera impulsuri spirituale extraordinar de puternice, care vor trezi dorinţa de spiritualitate în sufletele foarte multor oameni.

Anul 2012 va fi marcat de intrarea lui Neptun în Peşti, în zodia sa de domiciliu, o poziţie care nu s-a mai repetat de la 1848 până în prezent. Ingresul lui Neptun în Peşti se va produce la data de 04.02.2012. Poziţia se va menţine până în 2026 şi va genera impulsuri spirituale impresionante şi naşterea unor copii cu un potenţial spiritual uriaş, susţinut de capacităţi subtile multiple.

În cursul anului 2012 se va produce şi ingresul lui Saturn in Scorpion la data de 05.10.2012. Ac easta va aduce modificări radicale şi justiţiare majore, existând posibilitatea instaurării dictaturii legii.În decursul anului 2012 se va produce şi tranzitul lui Marte in miscare retrograda pe intervalul zodiei Fecioarei in perioada 24.01 – 14.01.2012. Aceasta va genera certuri, conflicte, energia distructivă manifestându-se în sfera comunicării. Ingresul Nodului Nord în Scorpion se va produce la data de 31.08.2012. Acest element va amplifica nevoia de spiritualitate în viaţa oamenilor.

Şi atunci care este adevărul despre anul 2012?

Este un an normal, cu schimbări interesante, dar care nu iese din comun. 2012 face parte din a 5-a etapa de 7 ani a Micului Apocalips. Termenul de apocalips provine din limba greacă şi poate fi tradus prin transformare, schimbare, dezvăluire, revelaţie. Micul apocalips defineşte o perioadă dăruită oamenilor de Divinitate, pentru a-i ajuta să evolueze şi mai ales pentru a-i ajuta pe oameni să aleagă pe ce coordonate vor să îşi manifeste evoluţia în următoarele vieţi. Ne aflăm la finalul primei treimi din epoca Peştilor (1413 – 3573) dupa spusele lui Rudolf Steiner şi ale lui Nostradamus. Acum, în a 5-a epocă a Perioadei celor 7 Biserici se despart oamenii care vor duce evoluţia umanităţii mai departe în Perioada celor 7 Trâmbiţe, de cei care vor să îşi continue existenţa în fundătura epocilor a 6-a şi a 7-a ale perioadei actuale.

Micul apocalips se manifestă prin scurtarea distanţei între cauză şi efect. Se derulează începând din 06.07.1978 (intrarea Nodului Nord în Fecioară) şi se va finaliza in 2017 în momentul intrarii Nodului Nord in Fecioară la data de 12.11.2015.Tranzitul Nodurilor lunare prin toate cele 12 zodii se produce în 18 ani şi jumătate. Fiecare zodie este parcursă de Nodul Nord într-un an si jumatate. Două ture complete ale Nodurilor Lunare prin cele 12 zodii definesc perioada Micului Apocalips, adică 18,5 +1 8,5 = 37 de ani

Cele două ture sunt necesare pentru acoperirea simbolică a tuturor atitudinilor definite de Nodurile Lunare în cele 12 zodii, de două ori,odata ca bărbat şi odată ca femeie.

Micşorarea distanţei între cauză – efect Etape de 7 ani
– tranzitul Nodului Nord prin 4 zodii

Etapa 1 06.07.1978 – Fecioara, Leu, Rac, Gemeni

Etapa a 2-a 12.09.1984 – Taur, Berbec, Pesti, Varsator

Etapa a 3-a 19.11.1990 – Capricorn, Sagetator, Scorpion, Balanta,

Etapa a 4-a 26.01.1997 – Fecioara, Leu, Rac, Gemeni

Etapa a 5-a 14.04.2003 – Taur, Berbec, Pesti, Varsator

Etapa a 6-a 22.08.2009 – Capricorn, Sagetator, Scorpion, Balanta,

Etapa a 7-a 12.11.2015 – Fecioara

Anul 2012 nu are nici o legătură cu sfîrşitul lumii. El este unul din anii incluşi într-un ciclu de evoluţie care oferă celor care doresc posibilitatea de a opta şi a-şi decide evoluţia.

Denumirea de Micul apocalips a fost folosita de unul din cei 7 lideri ai Consiliului mondial antropozofic de la Dornach, dl. Schimdt-Brabant, in urma cu 9 ani la una din vizitele facute in Bucuresti, unde a sustinut cateva conferinte, la invitatia dr. Pasca. El definea micul apocalips, dupa spusele lui Rudolf Steiner, ca fiind perioada de trecere si schimbare petrecuta la finalul Epocii Fierului si inceputul epocii de Aur. Steiner situa acest moment la “finalul secolului XX si inceputul secolului XXI!”

De ce saltul de la Fecioara la Pesti?Pentru ca Fecioara este simbolul rationalismului si al analizei si reprezinta ceea ce a castigat omul in aceasta perioada si epoca (1413 – 3573)si se reflecta in Sufletul Ratiunii.De ce spre Pesti? pentru ca suntem la finalul primei treimi a epocii a cincea, Sardes si acum va fi primul val de desprindere intre oamenii care doresc sa dezvolte valorile ratiunii materiale (oamenii epocii a 5-a a perioadei celor 7 Biserici) si oamenii primei epoci a perioadei celor 7 Cupe. Omul si-a dezvoltat ratiunea (Fecioara) pentru a o putea aplica asupra elementului spiritual (Pesti) si a-l intelege la un nivel de cunoastere superioara.

Micul apocalips (1978-2015) este perioada de separare si apoi va urma perioada de constructie a primei epoci a perioadei celor 7 cupe, perioada care are legatura cu cei 252 de ani, cat dureaza efectul eclipsei totale de Soare din 1999. Si are legatura si cu profetiile lui Sundar Singh, despre Romania la finalul secolului XX.
  

Alexandru  Nicolici



FLORILE  PASIUNII .
http://viata-flori-bijuterii-prietena.blogspot.com/






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu