*VALSUL VIETII* - un site despre viata !

20100815

ASCENDENTUL IN ZODII (1)

Ascendentul,  este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în momentul nasterii .
Alfel spus, Ascendentul este zodia care rasare in momentul nasterii persoanei respective.
 Ascendentul personal se calculeaza in functie de numarul de ore trecute între rasaritul soarelui si momentul nasterii. Acesta este motivul pentru care ora nasterii este atât de importanta la calcularea unui horoscop personal. Ascendentul poate avea uneori o influenta covârsitoare asupra unui nativ: daca, la momentul nasterii, în semnul în care se afla Ascendentul se gasesc mai multe planete, este foarte posibil ca acel nativ sa aiba mai mult caracteristicile zodiei în care are Ascendentul decât cele ale zodiei natale.
 Ascendentul  (ASC) este, în acelasi timp, si vârful casei 1, primul dintre cele 12 câmpuri care se succed în 24 de ore . 
Se poate spune ca ascendentul ne arata cum vom deveni pe masura ce crestem .Forta Ascendentului este mult amplificata dupa varsta de 30 de ani.

ASCENDENTUL IN CELE 12 ZODII

BERBEC
Ascendentul dumneavoastra este plasat in semnul BERBECULUI, guvernat de planeta MARTE ce semnifica actiunea, agresivitatea, combativitatea, instinctele. Apare dorinta de a supune, domina, conduce, de a fi tot timpul pe locul intai, de a fi cel mai bun in ceea ce faceti.
Actiunea este directa, eficienta dar de cele mai multe ori lipsita de diplomatie. Stilul franc si dorinta permanenta de a reusi va pot plasa de cele mai multe ori pe o pozitie sociala cel putin importanta.
Instinctul si senzatia va anima si cautati senzatii tari in tot ceea ce faceti. Va asumati riscuri si actionati cu curaj si determinare. Parteneriatele sunt dominate de corectitudine si echilibru dar pot exista anumite tensiuni datorate lipsei de diplomatie specifica Ascendentului BERBEC. Totusi in parteneriatele de afaceri sau sentimentale disputele pot genera confruntari legale. Sunt posibile separari, partaje.
Din punct de vedere al sanatatii pot apare afectiuni legate de zona capului (migrene, cefalee, nevralgii, etc.), hipertensiune arteriala, probleme ale sistemului nervos, probleme ale gleznelor, infectii, raniri, accidente.

TAUR
Iata cateva caracteristici ale Ascendentului plasat in TAUR.Ascendentul va prezenta caracteristici FIXE extrem de pronuntate deoarece TAURUL, semn FIX si de PAMANT este reprezentativ pentru cele 4 semne fixe ale zodiacului.
Adaptarea la un mediu nou se va face extrem de greu iar relatiile cu persoanele nou aparute in viata dumneavoastra vor fi dificil de dezvoltat. Apareo nevoie de securitate excesiva, retineri in a va lansa intr-o anume actiune. Calitatile cele mai importante de care dati dovada sunt consecventa, generozitatea si loialitatea.
Relatiile sunt transformatoare si pot fi privite ca teste de maturitate. Separarile snut bruste si va marcheaza profund dar depasirea acestor momente in plan afectiv va ajuta la descoperirea adevaratei maturitati afective si la stablirea de relatii durabile bazate pe sentimente puternice si idealuri comune.
Din punct de vedere al sanatatii pot apare afectiuni ale gatului, sistemului respirator, dar si sinuzite, probleme circulatorii in zopa capului si gatului, dureri de dinti, probleme ale glandelor tiroida si paratiroide sau afectiuni ale pielii.

GEMENI
Ascendentul dumneavoastra este plasat in semnul GEMENILOR, SEMN MUTABIL, de AER, dominat de MERCUR. Sunteti comunicativ, si dati dovada de nonconformism dublat de o sete de cunoastere permanenta. Dispuneti de o inteligenta extrem de vie, talent oratoric si atitudine pozitiva in abordarea problememlor intalnite. Viata este pentru dumneavoastra manifestarea diversitatii si in tot ceea ce se petrece in jurul dumneavoastra cautati simetrie si corespondente. Adevarul este subapreciat si gratia, charisma sunt superapreciate. Individualismul si dorinta de a explora, experimenta va fac, in plan social, interesat de oameni dar nu si de bunastarea acestora. Emotiile sunt puternice si viata afectiva devine zbuciumata, permanent supusa schimbarii dictate de nevoia unor noi experiente.
Din punct de vedere al sanatatii pot apare afectiuni ale gatului, sistemului respirator, tulburari nervoase ce afecteaza viata sexuala, dureri articulare in zona bratelor.

RAC
Prezenta Ascendentului in semnul RACULUI va inzestreaza cu multa sensibilitate, receptivitate si creativitate. Energiile lunare se manifesta preponderent aici si de aceea locul pe care il ocupa LUNA in tema dumneavoastra va juca un rol extrem de important.
Firea este dinamica dar introvertirea specifica va genera o aparenta inertie in manifestare. Visul si imaginatia vor juca un rol important iar intreaga existenta se va centra pe intimitate, trecut, fantezie. Instinctul de conservare este foarte puternic si poate naste o grija exagerata fata de sine sau fata de cei apropiati.
Relatiile cu persoanele mai in varsta sunt favorizate datorita unei nevoi de stabilitate si maturitate si a fricii de a trece prin relatii zbuciumate.
Din punct de vedere al sanatatii LUNA exercita o influenta puternica asupra organismului activand in special procese de tip hipo: hipotiroidie, hipocalcemie, hipotensiune, favorizand depunerile, etc. Procesul de absortie la nivel organic si celular are loc lent. Anumite nasteri activeaza totusi la unii indivizi procesele de tip hiper, aflate in stransa legatura cu faza lunara a nasterii sau cu cea in tranzit. Guverneaza stomacul, sanii, vezica urinara, organele genitale feminine, sistemul limfatic si controleaza ditributia lichidelor in organism.
Este necesara o stimulare a metabolismului, o dinamizare la nivelul intregului organism pentru a combate lentoarea indusa de acest Ascendent. Sunt posibile si raceli pulmonare dar apare si o sensibilitate catre reumatism.

LEU
Ascendentul dumneavoastra este plasat in semnul LEULUI iata cateva caracteristici generale ale Ascendentului in acest semn zodiacal:
Energiile solare se manifesta cu intensitate in personalitatea individului aducandu-i o nota autoritara si de superioritate. Apare o inclinatie catre spectacol, dorinta de a fi placut, admirat,. Firea este marinimoasa, simpatica si nativul are dezvoltat un profund simt ludic, este sentimental si mandru. Este atras de uniforme, podoabe vizibile si isi doreste permanent sa fie in centrul atentiei indiferent daca este vorba de afaceri sau sentimente.Capacitatea deosebita de a ii impulsiona pe ceilalti, farmecul si instinctul de jucator il vor propulsa pe nativ deseoari in functii de conducere. Problemele de sanatate ce pot apare sunt legate de inima, vedere, circulatie, stomacsau sani. Bolile de piele sunt mai virulente decat la alti nativi.

FECIOARA
Ascendentul dumneavoastra este plasat in semnul FECIOAREI. Iata cateva caracteristici generale determinate de plasarea Ascendentului in acest semn zodiacal.
Sunteti o persoana meticuloasa si practica, actionati cu prudenta si veti sti intotdeauna cum sa va calculati chiar si emotiile si de aceea veti da rareori dovada de spontaneitate. Chiar si evenimentele minore, trebuie, din punctul dvs. de vedere, sa aiba la baza un mecanism exact care le-a declansat. In viata de zi cu zi sunteti un adept al conservatorismului, greu de convins sa-si schimbe directia de actiune atata timp cat el este convins ca merge pe drumul bun.
Motivatia domiunanta este lupta realista pentru obtinerea avantajului material si asigurarea unei securitati finaciare.
Atitudinea vis-a-vis de actiunile celorlalti este de cele mai multe ori critica si va poate aduce tensiuni atat in viata amoroasa cat si in parteneriatele de afaceri. Femeia cu Ascendentul in FECIOARA va aprecia corectitudinea si valorile morale, va manifesta gingasie si pudoare.
Viata sentimentala a ambelor sexe influentate de acest Ascendent va fi dominata de instabilitate.
Din punct de vedere al sanatatii pot apare afectiuni ale intestinelor, rinichilor, sau sitemului nervos.

Continuare in (2) :
http://copilarie-tinerete-viata.blogspot.com/2010/08/ascendectul-te-ajuta-sa-te-cunosti-2.html

© 2005 Cosmin A Tomescu ®


FLORILE   PASIUNII :
http://viata-flori-bijuterii-prietena.blogspot.com/p/poezii-florile-pasiunii.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu